Редактор: e-mail: Кадър: БТВМинистърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова призна

...
Редактор: e-mail: Кадър: БТВМинистърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова призна
Коментари Харесай

Петя Аврамова: Има проблем с трайно засушаване на Луда Камчия. Имаме вариант за резерви

Редактор: 

e-mail: 

Кадър: БТВ

Министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова призна за сериозен проблем с Луда Камчия.

" В Перник нещата са добре, само че не по този начин стоят нещата в Източна България. Действително, Луда Камчия, който обезпечава водата във Варна и Бургас, има проблеми с притока. Тоест, няма превалявания, има трайно засушаване. Министерството на околната среда и водите следи прецизно обстановката. Всеки месец министърът разписва месечния график и позволява количествата от всеки един язовир за питейни и други потребности. Количествата на ВиК-тата, които те могат да употребяват от язовира. Сигурна съм, че в случай че има сериозен миг министър Емил Димитров ще ограничи използването на водата, тъй че да имаме до зимното снеготопене и пролетния приток да има вода за тези обитаеми места. В същото време са подхванати дейности за други два язовира - Порой и Ахелой, като аварийни водоизточници за ВиК Варна, подхванали сме дейности по планиране и приемане на единодушие от Напоителни системи, с цел да ги употребяваме като аварийни ", сподели тя в ефира на предаването " Лице в лице " по БТВ.

Министър Аврамова разкри още, че новият закон не планува повишаване на водата. " Той не е признат, качен е за публично обсъждаве. Трябва да се съберат отзиви, мнения, оферти. Изцяло нов закон, да чуем всички заинтригувани страни. Тиражираха се изказвания, че ще вдигне цената на водата. Законът не планува повдигане на цената на водата, тъй като тя се дефинира от КЕВР за всеки ВиК оператор. Тя се дефинира въз основата на потвърдени разноски и бъдещи вложения на ВиК оператор, разяснява министърът-

" 1744 километра пътна маркировка е предоставена за тази година, три пъти по-малко са през предходните две години. 1421 метра са мантинелите за замяна тази година. Тоест, ние обръщаме внимание на тази част от пътната сигурност ", съобщи още тя.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР